Blog NOU ÍNDEX DE PREUS AL LLOGUER

NOU ÍNDEX DE PREUS AL LLOGUER

NOU ÍNDEX DE PREUS AL LLOGUER: COM FUNCIONA I COM POTS CONSULTAR EL PREU DEL TEU PIS.

15/03/2024

El nou índex de preus de referència estatal per al lloguer, publicat recentment al BOE i que entrarà en vigor properament, té com a objectiu limitar els lloguers a les zones tensionades. Aquest índex proporciona un rang de preus mínim i màxim com a referència orientativa per als nous contractes de lloguer. Podeu consultar els preus per a la vostra adreça completa o referència cadastral a través de la pàgina web del ministeri d'Habitatge.

Aquesta nova mesura serà obligatòria en les zones declarades com a "zones tensionades", les quals superen un cert percentatge dels ingressos o renda mitjana de les llars. A més, s'aplicarà de manera obligatòria per als grans tenidors (propietaris amb 5 o més pisos) i en casos de primera posada per lloguer o si el pis no ha estat llogat en els últims 5 anys.

Pel que fa als municipis considerats zones tensionades, a Catalunya són 140 poblacions identificades per la Generalitat, on el cost del lloguer supera un percentatge dels ingressos o ha augmentat significativament en els darrers anys.

Els habitatges que no es trobin en zones tensionades no estaran obligats a aplicar aquest índex, i els preus mínim i màxim serviran únicament com a guia informativa per a les parts per negociar la renda del lloguer.

Els propietaris amb menys de 5 pisos no estaran obligats a aplicar l'índex, però han de mantenir el preu del contracte anterior, amb la possibilitat d'actualitzar-lo amb l'IPC. Només seran obligats a seguir l'índex si el pis es posa per lloguer per primera vegada o després de 5 anys buit.

Els contractes de lloguer de locals, d'habitacions i turístics no estan sotmesos a aquest índex.

Finalment, en cas de grans reformes al pis, el propietari pot incrementar la renda fins a un 10%, i en la renovació del contracte, el preu no pot superar el del contracte anterior en les zones tensionades, excepte si el propietari és un gran tenidor. Si esteu buscant un pis de lloguer, és important tenir en compte aquestes condicions, especialment si el pis es troba en una zona tensionada o és propietat d'un gran tenidor.

Enllaç a la noticia



Encuéntranos en

V&G Costa Brava Luxury, Carrer del Daró nº 57, 17200 Palafrugell - (Girona)
+34972302001
+33176216941
[email protected]